16 maart 2016

Politieke handen uit de mouwen tijdens NLdoet

SGP-politici, -bestuurders en -medewerkers uit heel het land pakten op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart een vrijwilligersklus op. Van Zwartewaterland tot Middelburg, van Veenendaal tot Zuidplas, overal waren SGP’ers te vinden die de vele vrijwilligers die Nederland kent een hart onder de riem staken. Met politiek leider Kees van der Staaij voorop: “Petje af voor alle vrijwilligers die ons land telt!”

Het is voor het eerst dat de SGP zo grootschalig aan de slag ging tijdens NLdoet. Met dank aan Arnold van Huizen die in het kader van het jaarthema ‘Samenleven is een wérkwoord’ er alles aan deed om de partij in actie te krijgen. Wat de SGP betreft een blijvend idee!

Diederik van Dijk en Kees van der Staaij vertegenwoordigden de Eerste en Tweede Kamerfractie. Mantelzorgers werven in Benthuizen en hen een hart onder de riem steken.

 

Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf verzorgde met beleidsmedewerker Hans Maljaars een maaltijd voor ouderen in Kruiningen.

 

Roelof Bisschop en zijn vrouw zorgden in zorgcentrum Elim in Barneveld voor het ontbijt.

 

De jeugdnatuurwacht kon  rekenen van wethouder en SGP-fractie in Krimpen aan den IJssel. Met de hulp van  jongeren.

 

De SGP in Apeldoorn had zin in puddingbroodjes. Ze deelde ze met 20 vrijwilligers uit aan 1000 bewoners van 6 zorgcentra. 

 

Logeerhuis ‘de Mantelienge’ en Diaconaal gastenhuis ‘de Oase’ stuurden bestuur en fractie van de SGP op Goeree-Overflakkee het dak op.

 

Jongeren en ouderen van SGP Oldebroek kregen groene vingers in het dorp Hattemerbroek.

 

SGP Veenendaal lostte zowel binnen als buiten haar belofte aan zorglocatie D'n Aok in.

 

Ten slotte: de SGP in Zwartewaterland voorzag de kalkovens in Hasselt van een nieuw laagje verf.