16 oktober 2015

Jan Kees de Jager spreekt op Gelders najaarscongres

Jan Kees de Jager is de keynote speaker op het provinciale najaarscongres ‘Ruimte voor Gelderland’ van 3 november. Het congres gaat over de uitdagingen voor de Gelderse regio’s. De oud-minister en ondernemer deelt zijn ervaringen over de samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid.  

Op het congres ‘Ruimte voor Gelderland’ worden vraagstukken besproken die spelen in de Gelderse gebiedsopgaven: zes specifieke uitdagingen voor zes regio’s: de Achterhoek, Arnhem/Nijmegen, de Gelderse Corridor, Food Valley, Stedendriehoek en de Veluwe. De aanpak daarvan is onlangs van start gegaan. Samen werken en samen ontwikkelen zijn essentieel voor de uitvoering ervan. De provincie gaat daarom nu in gesprek met bestuurders van maatschappelijk instellingen en gemeenten, ondernemers met ambitie en maatschappelijk actieve Gelderlanders. 

40 workshops
Het congres bestaat uit een algemeen deel met bijdragen van Jan Kees de Jager, gedeputeerde Bea Schouten en cabaretier Diederik Smit. Verder zijn er 40 workshops met uiteenlopende onderwerpen als de fietseconomie, de ontwikkeling van Arnhem Nijmegen, stations van de toekomst, de kansen en gevaren van ‘ Big Data’, breedband, recreatie voor de Veluwe en een spoedcursus Smart Industry. De provinciebestuurders nodigen daarnaast betrokkenen aan tafel om te spreken over onderwerpen als mobiliteit, vastgoedmarkt, leefbaarheid en co-creatie. 

Meedoen?
Het congres is gratis toegankelijk na opgave via www.ruimtevoorgelderland.nl zolang er plaatsen zijn. Het wordt gehouden op 3 november van 15.30-21.00 uur in Nijkerk. 

Aansluitend vergadering
Aansluitend aan dit Gelders Najaarscongres hoopt onze Statenfractie de komende provinciale begroting kort te bespreken. Vanaf 20.30 uur tot 22.00 uur vergaderen wij eveneens in het Hart van Nijkerk.